Monday, December 15, 2014

NUTELLA & GO

As salam semua.

Ini kalau kat online dia orang jual kemain harga dia, tak masuk akal langsung wei. Adalah dalam tu biskut jejari pendek pendek tu, bukan lah banyak sangat pun, cicah dengan nutella. Macam konsep biskut Nini celup celup, Nini celup celup, hahah, tetiba teringat lagu iklan coklat Nini kat tv tu.


Mak encik beli sendiri biskut jejari timbang kati tu, beli nutella besar, main cicah cicah dengan anak-anak, puas makan wei. Itu aje update untuk hari ni. Sekian.

Tuesday, December 9, 2014

SEMPOI JER

As salam semua.

Mana dah korang berjalan-jalan masa cuti sekolah ni ? Seronok kan, lepas ni siaplah memasing nak panaskan enjin nak menguruskan anak-anak untuk mula sesi persekolahan.


Macam biasa lah, menu sempoi lagi simple tetap menjadi pujaan hati mak encik. Ni sayur brokoli + cendawan.


Ayam organik masak lomak cili padi pedas berdesing. 


Pujaan hati sepanjang zaman, tempe goreng + ikan bilis + bawang besar. 

Sekian, update ringkas untuk hari ni. Tata

Thursday, December 4, 2014

ASAM BOI

As salam semua.


Korang pun pernah makan macam ni kan, popular sangat ni masa zaman persekolahan saya dulu. Entah macam mana hari tu tetiba teringin nak makan. Gigih cari limau kasturi yang besar gemuk dan sihat macam saya, muahaha.

First time lah anak-anak kat rumah tu merasa jugak, masing-masing berkeriut muka masa makan, masam masin semua cukup, telan air liur masa menaip ni :)

Nak rasa ? Gi beli limau kasturi dan asam boi ye. Tata


Monday, December 1, 2014

SETTLE DAH

As salam semua.

Lega hati, lapang dada mak encik ni hah, settle dah beli baju kasut beg dan sebagainya untuk persekolahan anak-anak nanti. 


Macam biasa, setiap tahun memang kena beli baru sebab tahun lepas punya gerenti rupa baju putih dah macam belacan, tak sanggup nak pakai lagi. Tak beli pun brand canggih manggih tu semua, beli brand yang biasa-biasa aje tapi memang dah tahu kualiti kain dia macam mana, so memang setiap tahun akan repeat beli brand tu aje. Macam biasa jugak, sekolah agama dan sekolah kebangsaan memang ada 5 pasang sesiap, mak encik tak ada masa dan keupayaan nak membasuh dan menggosok di hari bekerja :)

Lepas ni tinggal nak beli buku tulis aje, buku teks semua memang dah dapat hari tu, pun dah siap balut dan cop nama memasing. Senang hati nak bersenang lenang dengan anak-anak masa cuti sekolah ni :)