Thursday, April 17, 2014

HAKEEM

As salam semua.

Akish, engko ni memang tau, takde entry, baru lah engko gheti nak tinggalkan komen kan, kalau tak tu memang tak nampak jejak engko kan, muahaha. Tq Akish, tanpa Akish, kuranglah sorang geng akak kat blog ni :) Siapa Akish ? Tak payah tahu lah ehh, cerita pun nanti bukan nya korang kenal pun, muahaha.


Derr, handsome sangat ke buat rambut macam tu, siap ber gold dust bagai. Sakit pulak hati mak encik menengoknya, tak berkenan wei ! Ni kerja Mr.R dengan angah dia, di bawak nya budak kecik ni pergi salon gunting rambut pastu dibiarkan nya tukang gunting tu ber eksperimen dengan rambut budak kecik ni. Mak encik tak suka gaya rambut cenggini, mak encik suka gaya rambut anak mak encik macam good good aje, muahaha.


Kemain rambut pacak bagai, dia tak nak basuh rambut sampai ke malam ok, nasib baik tak request tidur bersandar, muahaha.


Ni dia rupa sebenar Hakeem, nampak aje macho macam gambar kat atas tu, tapi sebenarnya pencinta puting, muahaha. Meronda naik motor pun nak hisap puting, susah betul dia ni, dah masuk 4 tahun pun masih susah nak tinggalkan puting, lagi dia suka puting tu 24 jam ada dalam mulut dia. Mak encik nak cuba petua kawan mak encik bagi, letak cili dengan asam jawa kat puting tu dan tengok reaksi dia, apa jadi nanti mak encik citer ehhh.

Tuesday, April 15, 2014

BALIK BALIK CITER NI AJE LAH

As salam semua.

Gelak dulu, muahaha. Macam biasa lah ye, bila buka blog mak encik, balik balik gambar bekal, balik balik gambar makanan, tekup muka bukak, tekup muka bukak, cakkkk, eiiii ada rasa nak lempang mak encik tak, muahaha. Engkorang jangan memperkecilkan usaha mak encik ye, nampak tak kesungguhan mak encik edit gambar siap bubuh watermark sebesar alam, tu baru watermark kat gambar bekal, belum watermark kalau tempek gambar jelita mak encik, bahaha.


Bawak bekal tumis air taugeh & tauhu dan sambal garing ikan bilis. Kicap tu nak kena bagitahu gak ke, muahaha.

Asam pedas kepala ikan tenggiri + bendi, oiiii sedap ooii, lawankan dengan telur mata kicap dan sambal belacan, 1 pot nasi, mak encik sorang boleh hadap, ikon kelip kelip mata perasan comel ;)


Mee goreng 5 star baq hang, muahaha. Goreng mee untuk sarapan. Presentation oleh Mr.R, dia ni kalau bab menghidang memang no 1, bini dia pulak, bab makan aje no 1, muahaha.


Hari tu kawan belanja makan kat Kenny Rogers. Tq pak encik, semoga dimurahkan rezeki dan lagi dan lagi dan tahniah atas kenaikan pangkat tu ye :)


Suka suka suka sangat dengan tempe selain dari kicap. Beli sebekas macam  ni buat ratah macam tu aje. Korang kalau nak kulit flawless gebu macam mak encik, sila lah jadikan tempe sebagai kudapan harian.


Pisang tanduk goreng, sekeping nipis macam ni 50 sen. Zaman sekarang memang takde yang murah ye kengkawan, nak murah sila lah tanam pokok pisang dan goreng sendiri, huhu.

Sekian. Bakal berjumpa lagi di lain entry yang akan dipenuhi dengan gambar makanan juga, muahaha.

Monday, April 14, 2014

REHAT TAK REHAT SANGAT

As salam semua.

Cuti sabtu ahad memang terbaik wa cakap lu, tak ada slot nak bersandar bersantai lelama, ada macam-macam kerja yang mak encik nak siapkan, keluar masuk keluar masuk rumah entah berapa kali, naik menyampah pintu rumah menengoknya, muahaha.


Minggu lepas pun sama, entah apa yang sibuk tak habis-habis, mak encik pun tak tahu. Akan tetapi, tanggungjawab untuk memastikan dapur mak encik sentiasa berasap tu wajib walaupun sesibuk mana pun, biar ringkas dan tak canggih menunya, janji masak wa cakap lu. Macam kan kalau ada masa, mak encik masak menu kebabomm, muahaha.

So menu nya adalah sup petola campur suhun campur telur, ayam goreng berlada, ayam goreng dan menu wajib tempe goreng untuk mengekalkan keanjalan kulit, muahaha.

Sabtu ahad tak berapa cukup rehat, di sambung dengan Isnin yang kerja banyak untuk disiapkan, lagi lah tak dapat nak berehat, moh sambung buat kerja weh !

Friday, April 11, 2014

HANGAT HANGAT TAHI AYAM

As salam semua.

Maksud hangat hangat tahi ayam adalah tidak bersungguh sungguh, ye, saya lah tu, kalau bab bersenam dan yang sewaktu dengannya, saya memang adalah spesis hangat hangat tahi ayam, muahaha.


Oleh kerana itu, Mr.R suruh saya berfikir banyak banyak banyak kali sebelum saya hendak membeli treadmill seperti di atas ni. Mungkin ada yang fikir, alah 6, 7 ribu tu murah aje, tapi bagi saya,  6, 7 ribu tu sangat besar nilainya.  Mr.R suruh saya berfikir lagi dan lagi dan lagi sebab sebelum ini saya pernah membeli 3 peralatan untuk bersenam yang mana akhirnya menjadi tukun dan tempat ampaian baju di rumah, malahan lebih teruk lagi, bila dijumlahkan ketiga-tiga benda tersebut, jumlah nya cukup untuk saya membuat build in kabinet yang cantik untuk tv di bawah tangga, muahaha.

Saya memang ada cita-cita nak beli satu treadmill untuk bersenam di rumah, mana lah tahu, dengan ada nya treadmill ni, saya boleh makan nasi 2, 3 pinggan tapi berat saya tetap maintain, muahaha. Mr.R memang bagus weh, tak pernah komplen mahupun menghentam saya dengan peel saya yang beli lepas tu tak buat dan kekal sihat tembam sepanjang zaman, dia selalu bagi kata-kata positif macam kat atas tu aje lah, suruh fikir banyak banyak banyak kali sebelum beli sebab dia tahu bini tembam dia ni beli aje tahu lepas tu memang tak akan digunakan sepenuhnya :(

Masa saya try gunakan treadmill seperti kat atas tu, memang best lah, gunakan 15 minit aje pun, peluh keluar dah macam apa, belum saya gunakan 30 minit ataupun 45 minit, confirm betis bunting gajah akan menjadi betis bunting padi, muahaha.  Selamat berhujung minggu semua. Sampai ketemu lagi.