Wednesday, June 20, 2012

JUARA MASTERCHEF SELEBRITI MALAYSIA .........

Terkini : Yeayyyyy, Dato' Fazley telah menjadi juara masterchef selebriti, tahniah!

Masa Masterchef musim pertama tu saya tak follow sangat pun, tapi sebab kali ni melibatkan selebriti kan, saya yang feeling-feeling kiah propa ni sanggup tunggu setiap Sabtu - Selasa jam 9.00 malam demi menengok selebriti memasak, sangat wartawan hiburan ok, ahaha.












*picture googled, tq *

Saya dah like page Masterchef Selebriti di FB, korang dah like ? Lawak betul lah baca komen-komen dari penonton, apasal lah penonton sangat emosional ehhhh, sanggup komen yang tak munasabah demi memuaskan hati sendiri, lawak ohhhh korang, macam kan selebriti ni semua kisah dengan komen korang.

Percayalah, Raja Propa Azwan Ali mesti akan ada dalam setiap episod ni, budaya orang kita, lagi ramai yang tak suka lagi ramai yang menonton kan kan kan :) Saya rasa yang ada talent nak jadi juara masterchef selebriti yang pertama adalah Juliza Adlizan or Dato'Fazley, ehhh Angah Raja Lawak pun ok, laaa Soo Wincci pun not bad, deyyyyy, mana satu ni ?

Ehh tapikan, selebriti ni semua memang betul-betul pandai masak atau sudah dirancang lebih awal ehhhh ??????  Apa yang dipaparkan di TV semuanya nampak sempurna je kan, apa sebenarnya yang berlaku di belakang tabir, mereka dan keluarga mereka jer yang tahu :))

Paling tak boleh blah pada saya adalah Chef Jo yang menjadi salah seorang juri dalam program ni, dari awal lagi dulu, bila selebriti buat lawak, muka dia maintain jer serious, ehhhh takde perasaan ke apa ni, ahaha. Tengok style dia nak taste makanan tu, siap tenung dulu, pastu bau, dan rasa, perghhhh, muka garang betul. Selebriti pun tahu, bila turn Chef Jo nak merasa, semuanya behave jer, dari tengah gila-gila boleh switched to  skema.

Korang rasa siapa yang menang ?



7 comments:

Hilmirda Daud said...

Tak taulah betul atau tak diorg memang pandai masak.

Shibam Jelita said...

Hilmirda : kannn, kalau masak simple2 jer memang senang, ini tengok semua nya hebat2 jer, mesti dah planned ni :))

♥ ROS ♥ said...

Tu lah..tomok yg xpandai masak siap masak kambing smlm.. Fuhhh... Rasa mcm plan kan ..wallahualam :)

Rinna said...

hahahha sama ler ngan saya.. mesti kalau sabtu hingga selasa dok ngaap MCS nie siap warning anak tak leh tgk citer lain..heheh..

Tapi tu ler kalau takde Raja Propa tuh tak best dah.. MCS nie..:)

SURIA AMANDA said...

Ntah la...tgok mcm Jehan jer...

Anonymous said...

Bukan angah ke juara? dah tau kan..

Anonymous said...

Konpius gak...episod mlm td ada pak ajis...kan setakat hari ni dan seminggu pak ajis kat spital..
Hii...suka tgok fazley terkedu bila jumpa siti...