Monday, February 4, 2013

MEMANG SEMPOI

As salam.

Dari dulu kini dan selamanya, hidangan untuk breakfast ke, lunch ke, minum petang malahan membawa ke dinner memang sempoi aje. Tak pernah saya memasak sampai penuh meja dengan menu yang pelbagai, hihi.


Ketam masak lemak cili api, goreng bayam + fishball dan telur dadar, sudah cukup untuk lunch. Saya memang bernasib baik sebab tekak Mr.R dan anak-anak adalah sefahaman dan tidak cerewet, jadi apa yang saya sediakan itu lah yang dia orang makan, tak payah pening kepala nak fikir masak macam-macam untuk menepati selera 6 beranak di rumah tu, syukur alhamdulillah.


3 comments:

adarnadzmie said...

sempoi2 pun sedap kak...:)

laila74 said...

Nak tambah selera lagi,wat sambal belacan, mesti 3pinggan punya

Shibam Jelita said...

adarnadzmie : berani nak cakap tak sedap, muahaha

laila : ye betul tu tapi adalah malas nak menumbuk, hihi