Thursday, February 14, 2013

NI BARU LAH IRON LADY !

As salam.

Kerja 3 hari je minggu ni, esok dah Jumaat, lepas tu boleh rehat di Sabtu dan Ahad, yihaaa !  


Hampir setiap pagi mesti saya nampak kakak ni menyapu kawasan sekitar pintu masuk kampus ni dengan penuh khusyuk, nampak kakak ni sangat berdedikasi dengan tugasan dia, kalau saya kena berhenti di lampu merah tu, saya selalu perhatikan cara kakak ni bekerja, tak pernah sekali pun rasanya dia buat kerja sambil lewa, habis semua celah pokok, celah jalan tu disapunya, ye lah weh, kalau ada orang yang tak berdedikasi macam kakak ni mesti nak buat kerja mudah, kerja cepat siap, sapu kat tengah je, segala sampah daun yang ada kat celah-celah jalan tu buat nampak tak nampak je lah.

Lagi satu, jangan sesekali pandang dia orang ni sebelah mata tau, nampak je kerja dia macam ni, sebenarnya dia orang ni lah golongan yang pandai cari duit dan pandai simpan duit :)


2 comments:

laila74 said...

Salute , sape yg kerja cleaner ni , x segan dan malu untuk cari kerja halal dari meminta minta.. Selalu tanya anak malu ker kamu kalo mak kerja cam tu..

Shibam Jelita said...

laila74 - betul tu, salute siap tabik spring lagi :)